ایام فاطمیه فرصتی مهم برای ترویج آموزههای عفاف و حجاب حضرت زهرا(س) است
حجتالاسلام محمدزمانی معتقد است: در زمینه عفاف و حجاب آنطور که باید، اقدامات درست و بهجا انجام نشده؛ این در حالی است که شعر و ادبیات فارسی، ظرفیت بزرگی برای فرهنگسازی در جامعه محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری 100 درصد نیوز ، یکی از راههای ترویج عفاف و حجاب در جامعه استفاده از ابزار شعر و داستان است؛ ابزاری که در اختیار مداحان، سخنرانان، جشنوارهها و… قرار میگیرد و فرهنگی اصیل اسلامی را در زمینه رعایت پوشش به مردم آموزش میدهد. اما واقعاً تا چه اندازه در ادبیات داستانی و شعرهای ایرانی به خصوص در سالهای اخیر به موضوع عفاف و حجاب پرداخته شده است؟ آیا لازم نیست در این زمینه تجدیدنظر جدی صورت بگیرد و حتی در اشعاری که در مدح بزرگان دینی از جمله حضرت فاطمه زهرا (س) گفته میشود، به موضوع حجاب و حیای آن حضرت اشاره دقیقتری صورت بگیرد؟
خبرگزاری 100 درصد نیوز در گفتگویی که با حجتالاسلام جواد محمدزمانی، شاعر آیینی، انجام داده به بررسی ضرورت پرداختن به موضوع عفاف و حجاب در اشعار و ادبیات داستانی پرداخته است.
از حجاب حضرت زهرا(س) غافل نشویم
موضوع عفاف و حجاب تا چه اندازه در ادبیات فارسی به خصوص در دوران امروزی، به عنوان موضوع سرودن شعر و نوشتن داستان قرار گرفته است؟
در ادبیات قدیم به این دلیل که حجاب، امری مسلم و رایج میان مسلمانان و به خصوص شیعیان بود، مردم کمتر دغدغه تذکر دادن حجاب را داشتند. به همین دلیل شاعران و نویسندگان فارسی در گذشته هرچند که مفاهیم بزرگ و اساسی مانند خداشناسی، عرفان و مدح پیغمبر اکرم صلیالله علیه و آله و اهل بیت علیهمالسلام می پرداختند و تا اندازهای سیره آن بزرگان را در شعر خود منعکس میکردند، اما دغدغه یادآوری اهمیت عفاف و حجاب را به عنوان اصل مسلم اسلامی نداشتند.
اما در دوران ما با توجه به تهاجم فرهنگی و جنگهای نرم که از سوی دشمنان ساخته و پرداخته میشود، حجاب و عفاف تا اندازهای در مخاطره قرار گرفته و یکی از آسیبهای موجود جامعه، بحث عفاف و حجاب شده است. بر همین اساس است که در شعر معاصر تا اندازهای به این موضوع اشاره شده است.